Puro silindir şeklinde solgunlmış tütün yapraklarından oluşan bir üründür. Ortasında, süresince tütün parçaçıkları bulunan bir tutucu yaprak ve bunun etrafında spiral şeklinde solgunlmış solguncı yaprak bulunur. Puronun en pahalı kısmını oluşturan bu solguncı yaprak pek, esnek ve uysal bir binada olmalı, kılıklı bir aromaya ve mazbut yanmayı esenlayacak cenahıcı özelliğe sahip olmalıdır. Elan çok Küba, Dominik Cumhuriyeti kabil ülkelerin bulunmuş olduğu iklim kuşağında yetisevinçli, fermente edilmiş tütünlerin elde veya makinede solgunlmasıyla yapılan bir mamüldür. Puro sözcüğü Türkçe’ye İspanyolcadan düntir. Bu dile de Latince “pürus” (saf safi yardımsız) sözcüğünden girmiştir. Burada “saf tütünden binalmış” demeında kullanılmıştır. Puro sözcüğüne ilk posta TDK sözlüğünün 1955 yılındaki printsında rastlanmıştır.
Puro, son dönemlerde oldukça faziletli oranda ABD, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Honduras, Kamerun, Küba, Meksika ve Nikaragua kabil ülkelerde üretilmektedir.
Küba’da üretilen purolar, dünya çapında en çok purolar olarak nitelendirilseler de birsonsuz mütehassıs Honduras ve Nikaragua purolarının Küba purolarına rakip başüstüneğundan bahsetmektedir.
Puro bağırsaker en özen etmesi gerekilen şey sadık bir nemde purolarınızı tüketmektir. şayet sadık bir nemde değil ise purolarınız ne derece kaliteli yada pahalı olmasına fallmaksızın purodan alacağınız haz yada dilsiz maatteessüf mutlak hüsran olacaktır. Puro kutuları, puro kılıfları, puro yolculuk humidorları, puro tulum vb. cemi saklama ve taşıma enstrümanları aslında puronun nemini saklamak ve bağırsakime müheyya ağrımak bağırsakindir. Bağımlı bu puro saklama ve taşıma kaplarına giren bu purolar her ahit ideal gönen değerlerinde saklanmaktadır. Evet ideal puro gönen değerleri nelerdir bir zaman da onlardan bahsedelim.
%65 ile %75 gönen değerleri ortada bağırsakilen bir puro ideal gönen değerlerinde bağırsakiliyor akseptans edilebilir. Kimine bakarak %65 az yada %75 çok muş kabil görülsede aslında bu gönen değerleri de kimisine bakarak oldukça munis ve bağırsakilebilir en şahane değerlerdir. Burada gönen in doğruluğunu belirleyen kıstas kişinin damak tadı ve hangi gönen değerlerinde purodan haz almış olduğudır. Kimisi %65 nemde puro bağırsakmeyi çok severken ayrıksı bir zat bu gönen değerinin puroya efsus edilen bir ayar bulunduğunu ve katiyen bağırsakilmemesi icap ettiğini söyleyebilir. Aslına bakarsanız ikisi de haklıdır. Bu dü görüş de doğrudur çünkü doğruyu belirleyen şey bizim damak zevkimizdir. Ilgi edilmesi müstelzim şey %65 altı yada %75 üstü bir değere purolarınızı taşımamanız ve bununla alay malay bu %10 luk gönen başkalıkı ortada gidip gelmeden hep aynı gönen değerlerinde puronuzu sabit tutmanızdır. %5 ve üstü bir gönen değanlayışimi purolarına mazarrat verebilir. Böyle bir değişim yapacaksanız bunu olanaklı başüstüneğunca yavaş bir sürede ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Evet gönen değerlerinden bahsettiğimize bakarak bu gönen değerleri neyi değanlayıştirmektedir diye sormuş olacaktır olursanız kısaca beyan etmek gerekir ise puro da gönen değeri arttıkça purodan aldatmaınan aroma artar, kötü azalır ve bağırsakimi zorlaşır, gönen değeri azaldıkça kötü artar, bağırsakimi kolaylaşır ve aldatmaınan aroma azalır. Bu bir dengedir ve siz bu dengenin neresinde üstüne düşmek istiyorsanız buna ahit ve tecrübe ile hüküm vereceksiniz. Size kimesne en çok ayar bu ve bu değerde bağırsakmelisin dememeli çünkü puronun gönen kıymetini siz belirleyeceksiniz.
Nemlendirme çeşitlerine ati olursak klasik nemlendiriciler uzun zamandır kullanılmaktadır. Bayağıdaki resimde görünen nemlendirici içinde bir köpük vardır ve suyu içerisine çekerek doğal buharlaşma ile humidor içerisine gönen vererek purolarınızın nemlenmesine imkân esenlar. İÇerisindeki köpük kabil siyah özdek ortalama 6 ay içinde anlayışlevini kaybeder ve yeni bir nemlendirici almanız gerekir. Averaj %70 gönen verme üzerine müesses bu tertibat sıcaklıktan mutlak olmadığı bağırsakin belirli bir ahit içinde sıcaklarda gönen peşışı yada soğuklarda humidor süresince gönen azalımına sebebiyet verebilir. O yüzden bu minval bir nemlendirici kullanıyorsanız olanaklı başüstüneğunca şu denli sıcaklık değanlayışimi sıfır ortamlar seçmeye çaldatmaışınız. İkinci nemlendirme sistemi olarak plastik bir kutu içinde konumlanmış jel sistemlerini kullanabilirsiniz. Jel puro nemlendiriciler klasik sistemler kabil %70 gönen değeri çıkarmak bağırsakin tasarım edilmiştir ürünlerdir. Sıcaklıktan klasik sisteme bakarak elan ez etkilendirler ve elan kontrollü bir salınım yaparlar ancak genede bu ayar iyileşmesi ortalama %2 gibidir. klasik nemlendirici kablarında ancak içinde jel yada silikon toplar bulunan nemlendiriciler de puro nemlendirme jelleri kabil çaldatmaışırlar ve kontrollü bir şekilde gönen vererek âlemı %70 neme getirmeyi amaçlarlar. şayet derdiniz faziletli gönen evet ise bunun sebebi genelde sıcaktır ve o ahit ayrıksı nemlendirme seçenekleri denenemelidir.
Üçüncü şık Elektronik nemlendiricilerdir. Bu nemlendiricilerin altındaki deniz haznesindeki üstteki bir fan himmetı ile humidor içerisine dağıtılır ve gönen in ruzuşeb ayarlanan gönen seviyesinde kalması esenlanır. Örneğin gönen kıymetini %70 olmasını istiyorsanız nemlendiriciye bu değeri giriyorsunuz ve ortamda ki gönen değeri bu seviyenin altına düşmüş olduğunde fan çaldatmaışmakta ve istenen gönen değeri gelmesi iile alay malay tekrar durmaktadır. Bu ürünler genelde kabin humidorlarda kullanılmakta ve düşen nemi yükseltmek bağırsakin en çok şık olarak karşımıza çıkmaktadır.
En on çıhun son şık ise şu anda Boveda nemlendiricilerdir. Boveda nemlendiriciler ilk çıktığı andan itibaren bir ihtilal yaratmış ve hem gönen ittihaz hem gönen verme özelliği sebebiyle hızlı bir şekilde kullanılmaya mebdelamıştır. Tün gündüz yada mevsim intikalleri esnasında oluşan gönen dengesizliklerini en aza indirmiş ve puroların en dirlik bir şekilde saklanmasına imkân sağlamıştır. Boveda nemlendiriciler yalnızca puro değil, gitar, besin, tütün vb. bir çok alanda şu anda kullanılmaktadır. Bizi ilgilendiren kısımları ise 69,72,75 ve 84 dür. Boveda 84 yalnızca humidor istihzar ötekiler ise puro nemlendirme bağırsakin kullanılmaktadır. ayrıca Boveda 62 ise tütün nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Boveda nemlendiricilerin en önemli özelliği hem düşük hemde faziletli gönen değerlerinde çift taraflı çaldatmaışarak sabit bir gönen değeri esenlamasıdır.
Bunlarında haricinde humidor bağırsaki fan sistemleri bulunmaktadır. Bunlar da humidor içerisindeki nemin stabil bir şekilde humidora dağılmasını ve cemi puroların aynı nemde ve elan esenlıklı olmasını esenlamaktadır.
MOST COMMENTED
Uncategorized
Bağlama Büyüsü Sevgilinizi Kendinize Bağlayın
Uncategorized
Toptan Bardak Tutacağı
Uncategorized
Bağlama Büyüsü: Aşkın Zaferi İçin Yapılacaklar
Uncategorized
Sigaramiz9.com: Heets Fiyat
Uncategorized
Sigaramiz9.com: Heets
Uncategorized
Sigaramiz9.com: Heets Sigara
Uncategorized
Sigaramiz9.com: Heets Sigara Fiyat