Puro seçiminiz, yakışınız, derunişiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar silme size özeldir. Ancak gene de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç radde var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika ülke imalı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini kontrol geçirmek gerekir. Bu Toscanello derunin uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı gönen oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneyim kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her vakit evet büfecir gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabilinden koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro taalluk ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalım puroya sütun münasebet etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 tabaka eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken bütün tabanğın tay yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda düzenli bir şekilde 360 tabaka döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara nazaran azıcık elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu tarz çakmaklar çok nüfuzkârdür ve çokça yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi doğal alevli çakmaklarla, azıcık vakit alabilir. Bu süre size saat kaybı kabilinden çekmeceükebilir yalnız puro dayanç ve himmet lüzum. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma işleminden sonra zıt çevirip utanmaünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kadem kıpkırmızı ise yakma işlemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cenahı tam yanmamışsa, doğrusu bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kavşakınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki önemsiz nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz derunime amade. Pekâlâ evet siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira derunilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kabilinden derunmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o derece kırıcılaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün uçukçe ağıza doldurulur ve dilsiz müşteriların dumanla uyartılmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca taalluk gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini hakkıyla temizleyin. Bunun derunin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hakkıyla temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin tekrar yakma sorun teşkil etmez. Ancak ülke imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.
şayet puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta elan uzun bir süre birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şense olan 2 nizamı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın sıcaklık değerıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 tabaka arasında evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Sülale ortamında bu sıcaklığı yakalamanız oldukça zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ama elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek sorun ile kontralaşmazsınız. Muhafaza düzlemı sıcaklığında hakikat sorun düzlemın antipatik değil çokça hamam olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile kontralaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl gönen saklama düzlemı sıcaklığına nazaran değişim gösterecektir ve bu yüzden de saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir albeni geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının albeni geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu derunindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlayacak katiyen albeni geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen albeni geçirmedikleri derunin sair rakiplerine büyük üstelik atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.
MOST COMMENTED
Uncategorized
Mordepom’un Elektronik Ürünlerinde Yeni Nesil Teknolojiler
Uncategorized
Uranüs’ün Burçlara Etkisi Nedir?
Uncategorized
PediaTurk
Uncategorized
Heets Fiyat
Uncategorized
Heets
Uncategorized
Heets Sigara Fiyat
Uncategorized
Heets Satın Al